ענף הצימרים הולך וגדל, אלפי משפחות וזוגות בוחרים מדי שנה לבלות ימי חופשה בארצנו ובעיקר באזורים כפריים באזורים שונים בארץ. על פי הרפורמה החדשה ברישוי חובת הרישיון עסק מוטלת על בעליי ארבע יחידות אירוח ויותר, ונדרש לחדש את רישיון העסק כל שנה. במתחם הכולל לפחות 3 יחידות אירוח בכפוף לתכנית בנין מאושרת ניתן לספק שירותי תיירות משלמים בשטח שלא יעלה על 60 מ"ר ויעודים האפשריים הם: משרד קבלה, חדר ארוחת בוקר, מטבח משותף למקבץ יחידות אירוח, מועדון בריאות שיכלול: בריכה מחוממת, סאונה, ג'קוזי', חדר כושר. חדר הסבה שבו שירותי בידור [ספרייה או אינטרנט] .חדר פעילות שיכלול: בית כנסת, אולם הרצאות, סדנת יוצר או פעילות אחרת בהתאם לאופיו של המקום. מחסן ציוד וריהוט.
תכנית בינוי תותנה בהגשת תכנית בינוי של כל שטח המגרש ותכלול בנוסף לפרטים המקובלים את המרחקים בין מבנה למבנה, תכניות של כל טיפוסי הצימרים לרבות חתכים וחזיתות, ציון חומרי הגמר והציוד. סימון חניה לאורחי הצימרים. פירוט של הפיתוח הסביבתי. כמו כן בניית מתחם צימרים תבוצע בהתאם לקריטריונים הנדרשים על ידיי משרד הבריאות כולל מערך סביבתי ומערך שירותי עזר, יש להתאים לשימושם של נכים 20% ממספר החדרים באתר, לכל יחידה כניסה נפרדת. גודל היחידה 20 מ"ר לפחות ויהיו בה 2 חלונות. מינימום גודל חדר ראשי – 14 מ"ר. שירותים ומקלחת/ אמבטיה. מטבחון מצויד. בכל יחידה ימצא ריהוט (מיטות, ארון בגדים, שולחן וכסאות, מראה, רדיו וטלוויזיה), ציוד לשהייה, כלי מיטה ומתקנים הנדסיים בטיחותיים (מפסק פחת, מטף כיבו אש ועוד). מים חמים ללא הפסקה ומיזוג אוויר וחימום לפי האזור. מגרש חניה מסודר וגישה נוחה ומסודרת, עם שילוט ברור. מערך שירותי עזר: חדר אוכל, מתקני ספורט (גם בהתבסס על מתקני היישוב).דרישות הסף הינה היכולת לקבל רישיון בניה.
לפניי הכל נדרש לבדוק את יעוד הקרקע ולקבל אישור ממינהל מקרקעי ישראל לשימוש חריג בקרקע לצורך אירוח כפרי/צימרים. ניתן לקבל מענקים ממשרד התיירות 24% מהיקף ההשקעה להקמת יחידת אירוח מוכרת, וכן הלוואות מקרן נס וקרנות בערבות המדינה. לאחר הקמת הצימרים ידרשו ביטוחים כגון ביטוח עסק, תכולה וצד שלישי. ביטוח חבות מעבידים וביטוח אובדן הכנסות. מומלץ להתייעץ עם סוכן הביטוח לגביי ביטוחים נוספים.