איך לנהל צימר הנחשב כעסק לכל דבר, עם דיווח מסודר על הכנסותיו לביטוח לאומי, מע"מ, ומס הכנסה. כאשר חלקם נרשמים כחברה בע"מ או עסק מורשה, וחלקם הגדול כעסק פטור כלומר עד מחזור שלא עובר את 99,000 ₪ בשנה עם הקלות מסוימות ופטור מחיוב במע"מ את הנופשים.
כיום תוכנות הניהול מחליפות את המחברת וכלי הכתיבה אשר נותנות לנהל בצורה יעילה ונכונה את הצימר בעת החיפוש אחר צימר פנוי המתנהל בכל שעה, ומעדכנת את מצבת החדרים עם אישור הזמנתו. כמו כן יוצרת מאגר לקוחות, ניהול הוצאות, ניהול עובדים, ניהול שיווק ופרסום, ובעלת נגישות מכל מקום. ניהול הצימר בפועל מעבר לשיווק ופרסום ידרוש : העסקת חדרנים, ניקיון, מעסים, מפעילי בריכה, גנן, תחזוקה, אשר מוגדרים כעובדים עם יחסי עובד ומעביד אשר כפופים לחוק עם ימי חופשה, מחלה, דמי הבראה, נסיעות, פיטורין, ועוד. או שעובדים מועסקים כפרי לנסרים{מעסים, גננים, שף} או דרך קבלן שירותים עצמאי [חדרניות, ניקיון }ובכך אין יחסי עובד מעביד. גם תמחור הצימר קשור לניהולו. לצימרים מחירים משתנים בהתאם לסוג הצימר ואיכותו וצריך לדעת לתמחר את זה.
ישנה סדנא להכשרת תיירנים של משרד התיירות והרשות לפיתוח הגליל המעוניינים לקבל את תו הדירוג לצימרים בישראל הנקרא : IBB. אשר נותנת לבעל הצימר הדרכה לקבלת הדירוג בהתאם לגודלו ורמתו עם 140 קריטריונים שעליו לעמוד לפי רמת הדירוג A, B, C. זהו סקירה קצרה ומומלץ להכין תוכנית עסקית מראש אשר יסקור את הקמה וניהול הצימר.