בניית צימרים על קרקע חקלאית שהם אדמות המושבים והקיבוצים ובבעלות מדינת ישראל ומנוהלות על ידיי רשות מקרקעי ישראל [רמ"י]. קרקע חקלאית יעודה לשימושים חקלאיים כמו גידולים חקלאים, משק חי. אשר לא דורש היתר או אישור מיוחד. אך להקמת סככה, לול, מחסן וכדומה נדרש להיתר מוועדות תכנון והבניה ברשות המקומית הרלוונטית, ואף לאישור מתאים ממינהל מקרקע ישראל . המדיניות היא לא לתת לבעליי משקים שימושים לא חקלאיים למעט 500 מ"ר של מחסנים ולתקופות קצובות.
הקמת צימרים בנחלה לא מקובלת על ידי המינהל באופן עצמאי אלא דרך האגודה לטובת כלל החברים ותוך הכנת תוכנית כלכלית כוללת וכפוף לקבלת אישורים נדרשים. לשם הקמת צימרים נדרש לשנות את יעוד הקרקע כולל פניה לוועדה לשימור הקרקע החקלאית. בשנים האחרונות נעשים מאמצים לסייע לבעליי נחלות לעשות שימושים שאינם חקלאים בנחלותיהם כדיי לאפשר אפיק הכנסה נוסף לשם קיום כלכלי נאות לאור משברים בענף החקלאות. מתוך הכרה בחשיבות של הקניית אמצעי יצור לתושבי הצפון ואזורי עדיפות לאומית ניסתה הנהלת המינהל לתת מענה לבעיה שנוצרה והחליטה לפעול במקביל בשני מישורים : האחד – במישור החקיקתי, במטרה לפעול לשינוי תקנות חובת המכרזים באופן שיתאפשר הקצאת מגרשי מגורים הכוללים עד 2 צימרים בפטור ממכרז. השני – הרחבת אזורי העדיפות לתיירות המאפשרים מתן פטור ממכרז.
כך שיכללו גם את הישובים בהם קיימות תכניות למגרשי מגורים הכוללים צימרים בהרחבות ישובים חקלאיים ע"י משרד התיירות. נסכם שנדרש לבדוק מראש האם ניתן להקים צימרים ומהם המגבלות למספר היחידות או גודלם, מהם הרישיונות הנדרשים מכל משרדיי הממשלה השונים והכי חשוב לגייס את הישוב והחברים בו לשם מרקם חברתי תומך אשר יידרש הישוב גם בשיפוץ התשתיות ומבנים הציבוריים בו לשם רווחת הנופשים אשר באים גם לאטרקציות השונות בישוב ומחוצה לו.